Utbildningen Steg För Steg

Praktiska delen

På Körkortshuset kan du ta körkort både för manuell- och automatväxlad bil.

Det har ingen betydelse om du aldrig har övningskört tidigare. Vi anpassar utbildningen efter Dina förutsättningar och behov. Våra lärare lägger stor vikt vid att till en början lära Dig att hantera bilen på ett säkert och miljöanpassat sätt.

Körkortshusets utbildning är strukturerad och anpassad efter Transportstyrelsen kursplan.

För att underlätta för dig har vi på Körkortshuset gjort klart en undervisningsplan över alla moment. Undervisningsplanen gör att du lättare kan bearbeta alla moment (körövningar) på ett strukturerat sätt. Då vet du hur långt du kommit hela tiden. Vi anpassar alltid utbildningen efter dina tidigare erfarenheter och din takt. 

korkortsovningar lite storre

Läraren förklarar vad målet för dagens lektion är, och vad nästa övning blir. Du kan följa utbildningen med hjälp av ditt körhäfte, som innehåller alla övningar. Efter körningen går ni tillsammans igenom hur det gick och vad ni båda tyckte. De blåa pilarna visar de praktiska kan du delmomenten. Ibland klarar man flera steg på en gång och ibland måste man nöta på samma sak under flera lektioner. Det viktigaste är att man låter det ta den tid det tar och att inte stressa upp sig själv med speciella datum då man måste ha körkortet. 

Teorin

Man ska inte bara koncentrera sig på att köra. Teorin är minst lika viktig och bidrar till att man blir en bättre förare. Teorin studerar du bäst genom boken samt att arbeta med teoritest online. Dessa test ger dig större möjlighet att klara teoriprovet men hjälper dig även mycket så du kan klarar den praktiska delen smidigare.

För att göra det enklare för dig som elev hos, så får du tillgång elevcentralen.se. Där har du det mesta samlat på ett ställe, du kan se ditt körschema, se vilka övningar du avklarat, boka samt se lediga tider. På elevcentralen.se kan du även studera på teotiprov och sen filmer på massa olika körövningar. Teoriproven är skapade av erfarna trafiklärare och är anpassade efter transportstyrelsens krav. 

Har du valt ett teoripaket, intensivkurs med teori har du också tillgång till dataprov, obegränsat 1år, som ligger inne på Elevcentralen. Du kan även köpa endast prov separat, tala med receptionen eller besök vår e-handel. 

På elevcentralen kan vi även anpassa proven, för tex dyslektiker, med ljudstöd och förlängd provtid mm. Även inför det riktiga provet så i kan hjälpa till med intyg och ansökan för dig som behöver det. 

Riskutbildningar

De obligatoriska Riskutbildningarna får man heller inte glömma. Utan dem får man inte köra upp.

Körsimulator

Körsimulatorn hjälper dig med mängdträningen som är en viktig del i körkortsutbildningen. Mängdträningen gör dig till en säkrare förare i trafiken. Körsimulatorn är ett bra komplement för dig som kör privat eller på trafikskola. Det är även ett billigare och mer miljövänligt komplement till din körkortsutbildning. Vår simulator talar både engelska och svenska.

Uppkörning och teoriprov

När du har nått en viss nivå i utbildningen kommer att göra halkbanan. Den kan du boka med hjälp av körkortshuset. Då din lärare och du börjar känna börjar känna att det är dags att köra upp får du möjlighet att göra en utbildningskontroll (UBK). Det är både ett teoriprov på dator och uppkörningsprov med någon annan lärare på Körkortshuset. På det sättet får du erfarenhet om hur teoriprovet och uppkörningen, på trafikverket går till och detta höjer chansen att lyckas.

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

08 - 669 76 90

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakt